İstanbul’da Uluslararası İnterdisipliner Ses Konferansı

Ses Konuşma ve Yutma Bozuklukları Derneği tarafından Profesyonel Ses Derneği, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle Prof.Dr.Kürşat YELKEN ve Doç. Dr. Sevtap AKBULUT eşbaşkanlığında  19-22 Eylül 2019 günlerinde gerçekleşecek olan " VOICE ISTANBUL International Conference on Voice in All Aspects " toplantısı başladı…

KBB hekimlerinin yanında dil ve konuşma terapistleri, ses ve şan eğitmenleri, tüm ses icracıları ve sahne sanatçılarını kapsayan interdisipliner ses konferansı bugün
İnsan Sesine Multidisipliner Yaklaşım oturumu ile başladı. Konferansın onursal başkanı Prof. Dr. Ferhan ÖZ KBB bakış açısını, Prof. Dr. Seyhun TOPBAŞ Dil Konuşma Bakış açısını ve Doç. Dr. Tülün MALKOÇ Şan bakış açısını aktardılar ve disiplinler arası işbirliğin önemini vurguladılar. 

 

Toplantı öğleden sonra 3 salonda eş zamanlı oturum ve workshoplar gerçekleştirildi.

 

Glenn BUNTING (Harvard Üniversitesi, Massachusetts Eye and Ear, Ses ve Konuşma Laboratuvarı Klinik Direktörü ve Konuşma-Dil Patolojisi Bölüm Başkanı)

-Kognitif-Davranışsal ve Laringeal Manipulasyon Terapi Yaklaşım Uygulamaları;

 

Michael Towey (Belfast, Maine Ses ve Yutma Merkezi Direktörü)

-İrritabl Larinks Sendromunda İleri Uygulamalar: Kronik Öksürük, Disfoni, Vokal Kord Disfonksiyonu ve Özefageal Disfaji Ortak Özellikler ve Terapi; konularında bilgilerini ve deneyimlerini paylaştılar.

Ayşe SEZERMAN ’ın (Soprano, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı) Seste ve Nefeste Legato workshopu ve muhteşem ses performansı ile devam etti.

Davetli konuşmacılarına kısa biyografilerine kongre web sitesinden erişilebilir.

 

Toplantı Onursal başkanı Prof. Dr. Ferhan ÖZ, toplantı eşbaşkanları Prof.Dr.Kürşat YELKEN ve Doç. Dr. Sevtap AKBULUT, Ses Konuşma ve Yutma Bozuklukları Dernek Başkanı Prof. Dr. Hakan COŞKUN, Dil ve Konuşma Terapistleri Dernek Başkanı Prof. Dr. Seyhun TOPBAŞ ve Müzik eğitmeni Doç. Dr. Tülün MALKOÇ’un dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

Haber: Dr. Seher ŞİRİN