Foniyatri Seminerleri Haziran Programı

Değerli Meslektaşlarım,
Foniyatri Seminerleri Haziran-2021 programı, 23 Haziran 2021 günü 19.00-20.30 saatleri arasında Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu ayki seminerimizde “Ses Terapisi Olarak Biofeedback Yöntemi” konusunu konuşacağız. Biofeedback, hem uygulayıcılar hem de hastalar tarafından öğrenilmesi en kolay ses terapisi yöntemidir. Bu amaçla kullanılabilecek ücretsiz (veya çok düşük ücretli) akıllı telefon uygulamaların yaygınlaşmasıyla biofeedback yöntemiyle ses terapisi daha da kolaylaşmış, hastaların terapiye evde kendi telefonlarıyla devam etme imkanı ortaya çıkmıştır.
Biofeedback yönteminin uygulanması sırasında hekime/terapiste bağımlılık diğer terapi yöntemlerine göre daha azdır. Bu nedenle yoğunluğun fazla olduğu hastanelerde görev yapan meslektaşlarımız ve dil-konuşma terapistleri için son derece uygundur. Kullanım alanı holistik ses terapisi yöntemleri kadar geniş olmasa da seçilmiş olgularda son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Seminere katılabilmek için gerekli Zoom linki ve şifresi, etkinlikten 2 gün önce (21 Haziran 2021 tarihinde) “Foniyatri Seminerleri” ve “Logopedi Seminerleri” Telegram grupları üzerinden paylaşılacaktır. Gruplara üye olmayan arkadaşlar benimle e-posta ([email protected]) yoluyla irtibata geçebilirler.
Konuya ilgi duyan tüm meslektaşlarımızı seminerlerimize davet ediyor, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
Prof. Dr. Mehmet Akif KILIÇ

Foniyatri Seminerleri Haziran-2021 Programı:
Konu: Ses Terapisi Olarak Biofeedback Yöntemi
Konuşmacı: Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç
Tarih ve saat: 23.06.2021, 19.00-20.30
Sunum ortamı: Zoom uygulaması

Not: Katılamayanlar için seminerin video kaydı 30.06.2021 günü aynı saatte, Zoom uygulaması üzerinden paylaşılacaktır.