Dernek Başkanımızdan Tebrik Mesajı

Pamukkale Üniversitesi KBB Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof Dr Cüneyt Orhan Kara Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsündeki “Tıp Eğitimi ve Bilişimi” Doktorasını başarıyla tamamlamıştır. Meslektaşımızı  kutlar, başarılar dileriz.

Prof. Dr. Bülent Topuz
Türk KBB BBC Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Prof Dr. Cüneyt Orhan KARA 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1994 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde uzmanlığını aldı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim dalında göreve başladı. Uzman olduktan sonra İtalya-Bari Üniversitesinde ve USA-Miami Üniversitesi Ear Institute’de ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı. 2002 yılında Doçent oldu ve 2007 yılında Prof ünvanı aldı. Sonraki yıllarda Ahmet Yesevi Üniversitesinde Eğitimde Ölçme değerlendirme Yüksek Lisansı ve daha sonrasında Akdeniz Üniversitesinde Tıp Eğitimi Yüksek lisansını tamamladı. 2024’de Akdeniz Üniversitesinde Tıp Eğitimi ve Bilişimi programından Doktorasını aldı. 
Türk KBBBBC Derneği yeterlik kurulu sınav komisyonu, eğitim komisyonu ve yönetim kurulunda görev aldı. Halen KBB okullarında başkan yardımcısı olarak çalışmaktadır. KBB Uzmanlık çekirdek programına göre düzenlenmiş Kaynak kitap 1 ve 2’de, ve “Adım adım alerjik rinit” kitabında editör olarak yer aldı. KBB Uzmanlık eğitimi ve cerrahi eğitimi alanında eğitim etkinlikleri, araştırmalar ve yayınlar yapmaktadır. Halen Denizli /Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB anabilim dalında çalışmaktadır.