Avrupa KBB-BBC Konfederasyon Başkanı Prof. Dr. Cem Meço'dan Teşekkür

Türk KBB-BBC camiasının değerli üyeleri, saygıdeğer hocalarım, sevgili meslektaşlarım,


Bilindiği gibi iki sene önce Sayın Prof. Dr. Ferhan Öz Başkanlığında Barselona’da yapılan 4. Avrupa KBB Konfederasyonu Kongresi sırasında yapılan genel kurul sırasında bir sonraki Avrupa KBB-BBC Konfederasyonu Başkanı olarak seçilmiş bulunmakta idim. Çok hızlı geçen iki sene sonrasında ise bu ay başında Brüksel’de yapılan 5. Avrupa Konfederasyon Kongresi sonrası bu onurlu görevi üstlenmiş bulunmaktayım. 
Avrupa KBB-BBC Konfederasyonu 42 Avrupa ülkesi Ulusal KBB-BBC Derneği ile ERS, EAONO, ELS, EHNS, ESPO ve EAFPS gibi 15 Avrupa üst ihtisas derneğinin ve UEMS-KBB seksiyonunun katılımı ile kurulmuş Avrupa’da  ve dışarıya karşı branşımızı tek bir ses ile temsil eden ana çatı organizasyondur. Bu göreve gelebilmiş olmak bana bir Türk olarak büyük onur ve gurur vermekte, ancak bir o kadar da sorumluluk yüklemektedir. 
Bu vesile ile bir kez daha her zaman dile getirdiğim gibi bu göreve seçilebilmem için desteklerini esirgemeyen ve Brüksel Kongresine de gelerek devir teslim sırasında da bana destek olan Barselona Kongresi Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz’e, şimdiki başkan Prof. Dr. Özgür Yiğit nezdinde Türk KBB-BBC Derneği bir önceki yönetim kurulu ve hemen hepsi Brüksel’e gelen şimdiki yönetim kurulu üyeleri ile derneğimizin uluslararası ilişkiler sorumlusu Prof. Dr. Metin Önerci’ye, yine orada olan Türk KBB-BBC Vakfı başkanı Prof. Dr. Murat Toprak’a, Brüksel’e gelebilen herbiri ülkemizi uluslararası düzeyde en iyi temsil eden diğer saygıdeğer bütün hocalarıma ve meslektaşlarıma, ayrıca tüm Ankara Tıp ailesi ile çalışma arkadaşlarıma ve Brüksel’e gelemese de arayıp veya mesajları ile kalben destekleyen ülkemizin tüm seçkin hocalarına ve meslektaşlarıma buradan teşekkür etmeyi bir borç bilirim. 


Önümüzdeki süreçte de Derneğimiz başta olmak üzere, Vakfımız, alt ihtisas derneklerimiz  ve tüm camiamızın devam eden destekleri ile umarım ki Avrupa KKB’si yanında ülkemize de maksimum katkı sağlayacak işler ve başarılara birlik içinde hep beraber ulaşma umut ve dileklerimi iletir, sevgi ve saygılarımı sunarım.  

 

Prof. Dr. Cem Meço

Avrupa KBB BBC Konfederasyon Başkanı