Asistan Okulu Şubat 2020'de ki Eğitim Başvuruları Başladı…

Değerli Meslektaşlarım,

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği bünyesinde 8-9- Şubat 2020 tarihlerinde, Elazığ’da Fırat Üniversitesi KBB Uygulama Merkezinde 16. Asistan Okulu kadavra diseksiyon kursu yapılacaktır.

17. Asistan Okulu kadavra diseksiyon kursu  15-16 Şubat 2020 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarları’nda yapılacaktır:

Kurs kapsamında  Elazığ’dan 20 asistan, Ankara’da 20 asistan olmak üzere toplamda 40 asistana deneyimli eğitmenlerin gözetiminde temporal kemik ve endoskopik sinüs cerrahisi ve fasyal plastik cerrahisine yönelik taze donmuş kadavralar üzerinde diseksiyon imkânı sağlanacaktır. Her üç kategoride (otoloji, rinoloji, fasyal plastik) asistanlara birer uzman eşlik edecektir. Temel diseksiyonlardan sonra ileri diseksiyonlar uzmanlar tarafından yapılacaktır. Her masada her üç bölüm için birer eğitmen hocamız diseksiyon eğitimini sağlayacaktır. Kurs programının çok yoğun olması nedeniyle programda teorik ders anlatılmayacaktır. Bu nedenle kurs öncesi katılımcılara diseksiyon kılavuzları, eğitim videoları ve diğer eğitsel materyal e-posta yoluyla yollanacaktır. Bu materyallerin katılımcılar tarafından okunması ve izlenmesi kurstan alınacak yararı arttıracaktır.

Toplam 10 masada 10 taze donmuş kadavra üzerinde diseksiyonlar yapılacaktır. Her bir kadavrada İki asistan ve iki uzman diseksiyon yapacaktır. Katılımcılara gönderilen kılavuzlarda asistan ve uzmanların yapacakları diseksiyonlar ayrıntılı olarak belirlenmiştir. Temel diseksiyonlar asistanlar tarafından yapılırken ileri diseksiyonlar uzmanlar tarafından yapılacaktır. Asistanlar Kursa katılmak için klinik bölüm başkanı veya eğitim sorumlusunun belirlediği 3. yıl ve üzeri asistan arkadaşlarımızın web sitemizde asistan okulunda yer alan formu, özellikle iletişim bilgileri ve tercih edilen dönemleri doğru girmeye özen göstererek doldurması, klinik bölüm başkanı veya eğitim sorumlusuna imzalatıp dernek merkezine hem posta hem de elektronik ortamda EN GEÇ 30 Ocak 2020 tarihine kadar yollaması gerekmektedir. Yerleştirmede asistan arkadaşların kıdemi, katıldığı bölgeye göre karar verilecektir. Daha önce kadavra diseksiyon eğitimine katılanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kurs ücretleri, kurs süresince verilecek yemek ve ikramların ücretleri derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Bunun dışında bir destek sağlanmayacaktır.

Kurs bitiminde Kursiyerlere ve katılımcı hocalarımıza katılım belgesi verilecektir
Tüm meslektaşlarımıza gereği saygıyla duyurulur.

 
Asistan Okulları Başkanı         
Dr. Suat Turgut    
 
Asistan Okulu Başkan Yardımcısı
Dr. Kürşat Gökcan  

 

Asistan Okulu Başkan Yardımcısı
Dr. Erdoğan Gültekin