Adım Adım Alerjik Rinit Kitabı Yayınlandı

Kulak Burun Boğaz Hekimliği pratiğinde sık görülen “Alerjik KBB hastalıklarını” ele alan “Adım Adım Alerjik Rinit Kitabı” basıldı ve dağıtımına başlandı. Prof. Dr. Bülent Topuz ve Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara’nın editörlüğünü yaptığı kitapta, Türkiye genelinde, konusunda deneyimli 22 Kulak Burun Boğaz uzmanı ve akademisyen görev aldı. Bölümler KBB hekimlerine, asistanlarına ve aile hekimlerine faydalı olabilecek şekilde, pratik bir anlayış ile ele alındı.
Editör Prof. Dr. Bülent Topuz kitap ile ilgili şunları söyledi;
“Burunda kaşıntı, akıntı, hapşırık ve tıkanıklık şikayetlerine sebep olan Alerjik Rinit hastalığının görülme sıklığı her geçen gün artmaktadır. Bazı çalışmalara göre toplumda her dört kişiden biri rinit hastasıdır. Oldukça sık karşılaşılan bu hastalık ile ilgili olarak KBB hekimlerinin donanımlı olmaları ve güncel kalmaları gerekir. Tanı ve tedavi konusunda güncel bilgiyi ele alan Adım Adım Alerjik Rinit kitabı, KBB hekimlerinin pratik el kitabı olacaktır.
Bu vesile ile katkıda bulunan yazarlara, kitabının basımına destek veren Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’ne ve karşılıksız destek veren Viatris İlaç firmasına teşekkür ederiz. “
Toplam 185 sayfa ve el kitabı formatında olan Adım Adım Alerjik Rinit kitabı hekimlere ücretsiz olarak dağıtılacak.


Prof. Dr. Bülent Topuz

Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz  Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Öğretim Üyesi