Anasayfa Bilgi Merkezi Tüm Haberler Canlı Cerrahi- Endoskopik Sinüs Cerrahisi ve Septorinolasti

Canlı Cerrahi- Endoskopik Sinüs Cerrahisi ve Septorinolasti

Canlı Cerrahi- Endoskopik Sinüs Cerrahisi ve Septorinolasti

Yönetici 0 Yorumlar

 

30 Ekim 2015 tarihinde,  Sayın Prof. Dr. Metin Önerci tarafından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, canlı yayınla bir revizyon polipozis olgusunda   endoskopik sinüs cerrahisi ve ikinci bir olguda septorinoplasti operasyonları gerçekleştirilmiştir. Canlı yayının moderatörlüğünü  Prof. Dr. Bülent Karcı ve panelistliklerini Prof. Dr. Semih Sütay, Prof. Dr. Fikret İleri, Prof. Dr. Alper Tutkun, Prof. Dr. Brent Senior, Doç. Dr.Oren Friedman, Prof. Dr. Cemal Cingi ve Prof. Dr.Tamer Erdem yaptılar.

Revizyon polipozis cerrahisinde polipektomi, total sfenoetmoidektomi ve Draf 3 operasyonu gerçekleştirilmiş aynı hastanın sol tarafına endoskopik DSR operasyonu  yapılmıştır.  Daha önceki operasyonlarda önemli landmarkerların alınmış olması sebebi ile oldukça riskli bir girişim sorunsuz bir şekilde ve tüm anatomik belirgin noktalar ortaya konarak gerçekleştirilmiştir.

İkinci cerrahide kapalı teknik septorinoplasti uygulanmıştır.  Katılımın çok yüksek olduğu, interaktif toplantıda  yüksek kalitede HD görüntülerle, tüm operasyonel teknik detaylar Dr.Önerci tarafından izleyenlere ulaştırılmıştır.

Yoğun ilgi çeken canlı cerrahinin oluşmasında ve meslektaşlarımıza aktarılmasında emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Prof. Dr. Bülent Karcı

 

 

 

Paylaş:

0 Yorumlar

Bir yorum yazın